Catalunya Diari

Jordi Roca entrega el premi al millor xuixo del món a una fleca de Banyoles

Els germans Jambert, de la Fleca Padrés, han guanyat el concurs entre una seixantena de pastissers

Jordi Roca ha entregat 'el millor xuixo del món' als germans Jambert de la Fleca Padrés de Banyoles
Jordi Roca ha entregat 'el millor xuixo del món' als germans Jambert de la Fleca Padrés de Banyoles | Cedida

El millor xuixo del món és a Banyoles. Aquest any s’ha celebrat la primera edició del concurs ‘El millor xuixo del món’ on hi ha participat unes 52 pastisseries en total. La guanyadora, però, ha estat la Fleca Pastisseria Padrés, dels germans Jambert que es troba al passeig de Mossèn Lluís Constans de Banyoles, municipi de Girona.

Amb motiu del centenari del xuixo, l’Ajuntament de Girona ha volgut promoure aquesta iniciativa en el marc de l’Any del Xuixo, ja que és el centenari d’aquest dolç tradicional català, segons han avançat des del diari ‘Ara’. El concurs del ‘Millor xuixo del món’ s’ha dut a terme al Fòrum Gastronòmic que s’ha celebrat a Girona per setè any consecutiu.

52 pastissers han competit pel millor xuixo del món

En aquesta primera edició del ‘Millor xuixo del món’ gairebé una seixantena de pastissers d’arreu de Catalunya han pogut competir creant un xuixo a partir de les matèries primeres i la forma d’elaborar-lo que volguessin escollir. A continuació, els xuixos han passat a mans del jurat que ha valorat les seves textures cremoses i els seus punts de fregida, per finalment escollir-ne tan sols un.

'El millor xuixo del món' de la Fleca Padrés de Banyoles
Els xuixos elaborats per Jordi i Ricard Jambert han estat seleccionats per ser els millors del món | Instagram Fleca Padrés

Així doncs, el xef de pastisseria del Celler de Can Roca, Jordi Roca que pateix distonia, juntament amb Mariana Garcia, de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, Fernando Toda, de Dulcypas, Xano Saguer, d’Espai Sucre, i Nan Ferreres, directora de l’escola d’Hoteleria CETT, han format el jurat que finalment ha escollit el xuixo dels Germans Jambert, de la Fleca Pastisseria Padrés de Banyoles.

‘El millor xuixo del món’ comporta un premi de 1.500 euros i un lot de productes de mantega prèmium per a professionals de la marca Corman. A més, els germans Jordi i Ricard Jambert, propietaris des de fa quatre anys de la fleca amb 80 d’història, han tingut l'oportunitat d’impartir tallers de pastisseria al Fòrum Gastronòmic aquest dilluns 19 de novembre.

🍲 Rep cada dimecres la recepta de la setmana al teu correu electrònic! Gratis! Fes clic aquí


Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!

envia el comentari