Catalunya Diari

Santa Coloma de Queralt ho té tot a punt per celebrar el 25è Aplec del Romesco

El romesco colomí compta des de fa anys amb la seva jornada gastronòmica, i enguany se celebra aquest dissabte 21 de juliol

Arriba l'Aplec del Romesco, la festa gastronòmica per excel·lència de Santa Coloma de Queralt
Arriba l'Aplec del Romesco, la festa gastronòmica per excel·lència de Santa Coloma de Queralt | cedida

El romesco de Santa Coloma de Queralt té la seva festa pròpia: l'Aplec del Romesco, organitzada pels Amics del Romesco. Una jornada gastronòmica que se celebra el tercer dissabte de juliol. Enguany, l'aplec arriba a la seva XXV edició i se celebrarà el pròxim 21 de juliol a la plaça Major de Santa Coloma. La festa, que habitualment reuneix més d'un miler de persones, començarà a les 17.30 hores.

Durant la jornada es podran ballar sardanes i tastar romesco colomí
Durant la jornada es podran ballar sardanes i tastar romesco colomí | cedida

 

El romesco colomí

Ja fa vint-i-cinc anys que l'associació Amics del Romesco organitza l'Aplec del Romesco, la principal festa gastronòmica de Santa Coloma de Queralt. Es tracta d'una jornada per gaudir i donar a conèixer un dels productes estrella del municipi: el romesco colomí. El romesco colomí és un plat antic,d'orígens populars desconeguts, que es diferencia de la resta de romescos per ser quelcom més que una salsa amb una picada. És un plat de peix, del qual el bacallà és el principal protagonista, al qual s'hi afegeix una picada d'ametlles, algunes espècies, alls, bitxo, etc.

L'Aplec del Romesco

A les 17.30 hores, junt amb el tret de sortida de l'Aplec del Romesco, s'inicia també un altre aplec, el de les sardanes, que enguany arriba a la seva XXIII edició. L'Aplec de les Sardanes comptarà amb les cobles de Ciutat de Girona i Mediterrània. El romesco colomí s'anirà elaborant entre sardana i sardana alhora que els participants del Concurs de Romesco preparen les seves versions individuals amb l'objectiu de proclamar-se guanyadors del concurs. L'entrega de premis es farà cap al vespre i tot seguit, al voltant de les 21.00 hores, s'iniciarà la romescada popular. El menú constarà d'una amanida, un plat de romesco colomí, una fruita i un pastís. A més, la nit anirà acompanyada d'un ball a la fresca amb música del grup 'Excelsior'.

L'Aplec de les Sardanes, que arriba a la XXIII edició, començarà a les 17.30 hores
L'Aplec de les Sardanes, que arriba a la XXIII edició, començarà a les 17.30 hores | cedida

 

Visites guiades durant l'aplec

Paral·lelament als actes de la plaça Major, durant tota la jornada els assistents podran gaudir de diferents visites guiades. La visita monumental començarà a les 11 del matí i servirà per conèixer els monuments més destacats de Santa Coloma de Queralt. La visita acabarà a la Cerveseria Segarreta, on es podrà visitar la fàbrica i fer un tast de les diverses cerveses artesanes que s'ofereixen.

  

  

A la tarda es farà una visita a l'antiga botiga de Cal Jaume Punto, la qual obrirà les seves portes per a dues visites guiades, a les 18.00 i les 19.00 hores. Per a reservar una plaça en alguna de les visites, consultar preus o, simplement, obtenir més informació, cal que truqueu a l'Oficina de turisme (977 88 04 78).

  

  

Els tiquets per a la romescada es poden adquirir de manera anticipada, per 15 euros, o bé el mateix dia a la plaça Major, per 18 euros. Els interessats en la compra anticipada poden fer-la en diferents establiments del municipi o bé a l'Oficina de turisme. Si teniu qualsevol dubte o desitgeu més informació, podeu trucar a l'Oficina de Turisme, o bé dirigir-vos a la pàgina web www.stacqueralt.altanet.org.

El millor romesco es podrà degustar durant aquesta jornada.
El millor romesco es podrà degustar durant aquesta jornada. | Amics del Romesco

 

🍲 Rep cada dimecres la recepta de la setmana al teu correu electrònic! Gratis! Fes clic aquí


Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!

envia el comentari