Catalunya Diari

Consells i idees per dinar de 'tupper' a la feina

5 receptes de carmanyoles que et solucionaran la setmana a la feina o a casa

tupper
tupper | Cedida
 

Cada vegada és més habitual trobar-te amb gent que prepara carmanyoles per menjar durant la setmana, sigui per emportar-se a la feina o bé, perquè quan s'arriba a de la feina a casa, tard, si el dinar no està fet, optem per menjars preparats i poc equilibrats.

Menjar casolà amb carmanyoles, entre setmana, requereix esforç però també et permet tenir una alimentació saludable i equilibrada, estalviant temps i diners. Des de Catalunya Cuina volem proporcionar-te unes idees i consells que t'ajudaran a facilitar aquesta tasca.

La planificació ens farà ser constants

El truc més important per no desistir a la primera setmana i caure en la temptació de menjar fora o acabar amb aliments preparats, sovint processats, és: L'ORGANITZACIÓ

Menjar de 'tupper' comporta el mateix temps de preparació que menjar a casa, però requereix més organització, ja que hem de planificar amb antelació. Aquesta tasca, prèvia a cuinar i posar els aliments dins el 'tupper', ens ajudarà a fer més fàcil la compra i estalviar diners, comprant només el que és necessari.

  

La idea és fer una bona combinació d'aliments per tal de tenir una dieta equilibrada durant la setmana i que no ens passem la setmana menjant pasta, arròs i pollastre.

Perquè un àpat sigui equilibrat ha de portar: verdures i hortalisses, hidrats de carboni i proteïnes. Intentarem, sempre que ens sigui possible, que els aliments siguin de temporada; sobretot les fruites i les verdures.

  

Consells:

— La compra és el primer pas que hem de fer per organitzar-nos bé i poder planificar la setmana, anirem a comprar dues vegades a la setmana, si ens és possible, la primera serà destinada a una compra gran amb tot el que necessitem, mentre que la segona, servirà per reposar els vegetals que no aguanten tota la setmana.

— Podem fer servir diferents tècniques d'elaboració pels productes que inclourem a les carmanyoles: al vapor, saltats, guisats, bullits, al forn o a baixa temperatura, són les més aconsellables per la conservació dels aliments. Intentarem evitar els fregits i els arrebossats, ja que perden textura i gust.

  

— Vigilarem que els ous i el peix estiguin ben cuinats i evitarem que la carmanyola trenqui la cadena de fred.

— Un procediment que va molt bé és destinar un o dos dies a la setmana per cuinar aliments que poden aguantar uns dies a la nevera, així no ens sentirem lligats a la cuina de manera diària.

— El 'tupper' si és de vidre millor, a diferència dels de plàstics no desprenen partícules, sobretot quan s'escalfen i conserven el gust original dels aliments. Si són de plàstic, s'aconsella que siguin lliures de BPA. Finalment siguin de vidre o de plàstic, és important que siguin envasos hermètics.

5 receptes de carmanyoles que et solucionaran la setmana

Es poden fer dues carmanyoles, un primer plat i un segon. En aquest cas hem buscat 5 plats que es podrien menjar com a plat únic, ja que porten verdura, hidrats i proteïna. Hem pensat en plats que t'aportin energia per seguir treballant, a la nit ja s'acostuma a menjar més lleuger, i que a la vegada no ens facin quedar massa tips. 

5 receptes de carmanyoles que et solucionaran la setmana_1

Cigrons amb espinacs

Un plat d'elaboració senzilla, molt saborós i nutritiu. Si volem complementar-lo, podem afegir-hi ou dur. 

5 receptes de carmanyoles que et solucionaran la setmana_2

Albergínies farcides

Un plat tradicional, excel·lent, que permet força variacions en el farciment. Es pot fer servir com a plat únic o bé afegir-hi un segon plat, depèn de la gana que es tingui.

5 receptes de carmanyoles que et solucionaran la setmana_3

Arròs amb bacallà

Un plat ple de sabors, fàcil de fer i molt complet però a la vegada lleuger per un dinar de 'tupper'

5 receptes de carmanyoles que et solucionaran la setmana_4

Wok de pollastre amb shiitake

El Wok és un tipus de cuina saludable i saborosa on es poden fer plats amb combinacions inacabables.

5 receptes de carmanyoles que et solucionaran la setmana_5

Lasanya de carn i espinacs

Una recepta apta per a tots els gustos i plena d'energia. Pot ser tan de carn, d'espinacs, com de les dues coses a la vegada. 

🍲 Rep cada dimecres la recepta de la setmana al teu correu electrònic! Gratis! Fes clic aquí


Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!

envia el comentari