Catalunya Diari

6 maneres de cuinar l'ou

Receptes originals per aprendre a cuinar ous i sortir de la clàssica truita

Ous
Els ous són un aliment que té múltiples combinacions culinàries | Cedida

L'ou és un dels ingredients més comuns i estimats de la cuina, també és un aliment indispensable a l'hora d'elaborar plats siguin dolços o salats.

L'ou és un aliment molt complet, és per aquest motiu que el seu consum és molt recomanable i les seves propietats proteiques són d'alt valor biològic, conté àcids grassos essencials, minerals, vitamines, sodi i zinc, entre moltes altres propietats.

Des de Catalunya Cuina sempre recomanem comprar els ous de producció ecològica, on l'alimentació de les gallines procedeix de l'agricultura ecològica, viuen lliurement i no es pot fer ús de substàncies químiques de síntesi per la seva cura. Segons la normativa de comercialització de la UE els ous ecològics són els que porten el dígit 0 davant.

Cuinant l'ou es poden aconseguir moltes textures, la diferència entre un plat i un altre és la manera com aquest ingredient és cuinat i el temps de cocció d'aquest. Així que, aquesta setmana us portem diferents idees sobre com cuinar l’ou; tot i que amb una mica de creativitat es poden aconseguir moltes combinacions.

6 maneres diferents de cuinar l'ou

Ou remenat

La preparació d'aquesta tècnica consisteix a remenar l'ou amb la resta d'aliments. Hi ha qui bat els ous prèviament i després, ho barreja tot. També hi ha qui tira l'ou sencer a la paella, juntament amb els ingredients i després ho remena tot junt, això és una qüestió de gustos. S'han de coure a foc mitjà i es poden cuinar sols o bé amb altres aliments, prèviament saltat a la paella, com per exemple aquesta recepta que us portem amb espàrrecs.

RECEPTA: Ous remenats amb espàrrecs de marge

Ou dur

La preparació d'aquesta tècnica consisteix a submergir l'ou i bullir-lo amb aigua, fins que ens quedin la clara i el rovell cuits. Segons el temps de cocció aconseguirem ous passats per aigua, uns ous mollet o bé uns ous durs. Per fer ous durs els deixarem entre 7 i 12 minuts. Els podem conservar a la nevera, uns dies amb closca, i consumir-los directament o aprofitar fer diferents elaboracions, com ous farcits, per exemple.

RECEPTA: Ous durs

Ou ferrat

La preparació d'aquesta tècnica consisteix a submergir l'ou en una paella amb abundant oli molt calent, perquè la clara qualli de seguida, s'enrosseixin les puntes i el rovell quedi líquid. També hi ha qui l'hi agrada el rovell més líquid i la clara més sucosa. Això, com tot, va a gustos. Es poden acompanyar amb molts ingredients des de patates, pernil, verdures fins a l'arròs a la cubana o bé aquesta recepta original que us mostrem a continuació.

RECEPTA: Ous ferrats amb mel

Ou al niu

La preparació d'aquesta tècnica consisteix en posar un ou dins un panet farcit d'aliments, al vostre gust, i coure-ho tot junt al forn. El problema de coure l'ou al forn és que costa força trobar el punt en què la clara estigui cuita i el rovell líquid. Normalment passa que o la clara queda crua o el rovell massa cuit. Per aquest motiu, us proposem coure la clara prèviament a la paella i focalitzar els esforços en donar-li al rovell el punt exacte: lleugerament cuit per fora però líquid de dins.

RECEPTA: Ous al niu amb mini mandonguilles de pollastre, ceba i camagrocs

Ou estrellat

La preparació d'aquesta tècnica vindria a ser la barreja dels tradicionals ous ferrats amb patates, de tota la vida, però amb els ous trencats abans de servir el plat a taula. És imprescindible que el rovell de l'ou quedi líquid a les patates li donarem una doble "fregida" també, per a garantir una bona cocció i un cruixent exterior, es poden combinar amb pernil saltat o encenalls de foie.

RECEPTA: Ous estrellats

Ou al plat

La preparació d'aquesta tècnica i el seu resultat és molt semblant a la dels ous al niu, però aquesta vegada dins una cassoleta de fang. Els posem directament al forn o sobre el foc, sense cobrir, fins que la clara estigui feta. Podem acompanyar-los amb diferents ingredients. Un d'ells són aquests xoricets que us mostrem a continuació.

RECEPTA: Ous al plat

🍲 Rep cada dimecres la recepta de la setmana al teu correu electrònic! Gratis! Fes clic aquí


Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!

envia el comentari