Catalunya Diari

Com fer un cornet de paper

  

>En moltes de les receptes de pastisseria d'aquest blog trobareu que utilitzo cornets de paper per a decorar o escriure un pastís.

  

  

  

  

Avui veurem com fer-los. Jo sóc dretà, per tant, els esquerrans haureu de fer la vostra conversió, tot i que penso que ja esteu acostumats a aquestes coses, oi?.

  

Tot i que sembla fàcil, no és trivial, i necessitareu una mica de pràctica per aconseguir fer bons cornets de paper. Us vull informar que els cornets de paper s'acostumen a fer amb paper de barba però avui us mostraré com fer-lo amb un full simple Din-A4 normal i corrent.

En realitat, el més important es la tècnica de fer el cornet de paper i, el de menys, el tipus de paper emprat per fer-lo.
 
Agafeu un Din A4.
 
Doblegueu el Din A4 sobre sí mateix longitudinalment fins fer que la punta de l'extrem superior dret toqui el marge esquerre del paper.
 Marqueu bé aquest doblec.
Amb un ganivet (o a mà però amb cura) talleu diagonalment el full sencer de paper per la zona marcada.

Us quedaran dues parts de diferent mida. Amb totes dues es pot fer el cornet, tot i que amb la petita el cornet serà més petit. Utilitzarem la part més gran marcada en els extrems amb les lletres A, B i C.

 Agafeu el paper amb la ma dreta per l'extrem A i enrosqueu-lo sobre ell mateix.
Gireu el paper cap a dins del cornet. Aquest és el punt més important del cornet: heu de procurar generar una punta ben afilada. Si la punta és ample, el cornet no tancarà bé i no tindrà estabilitat. De fet, si ho feu bé, aquesta punta ben afilada no ha de permetre la sortida el contingut fins retallar-la amb unes tisores.
Seguidament, i amb l'altra mà, enrosqueu l'altre extrem del paper (o extrem B) sobre l'eix que hem definit amb l'extrem A. És important que apliqueu una certa pressió al conjunt per a donar-li estabilitat i fermesa.

Ara, feu moviments d'estirament amb la ma esquerra a fi i efecte d'afinar al màxim la punta del cornet. L'objectiu és fer coincidir els extrems B i C.

Si ho ajusteu bé, els dos extrems (B i C) del paper pràcticament coincidiran.
 

A continuació,  i tenint-lo ben ajustat, tanqueu el cornet doblegant els extrems (B i C) sobre sí mateixos.

 D'aquesta manera el cornet s'hauria de sostenir sol i no s'hauria de desfer si el deixem anar.
 I ja tenim el cornet acabat.
Només ens queda omplir el cornet amb el producte desitjat.

  

Aquesta tècnica és extrapolable a fulls de paper més grans. Podeu simular una mànega pastissera i decorar les vostres elaboracions amb productes com mantega, trufa, nata muntada, etc.
Per tant, si cal, i abans d'omplir el cornet, poseu a l'extrem inferior un cornet petit de metall o plàstic llis o estrellat, segons convingui. En aquest cas, i per a fer la demostració, he utilitzat una mica de salsa barbacoa dins un cornet de paper bàsic.
No els heu d'omplir mai. Els heu de carregar com a màxim fins la meitat del cornet.

  

En aquest punt, haurem de tancar bé el cornet per evitar que el contingut se'ns desbordi per sobre, per la part superior. Per tant, plegarem l'extrem esquerre cap a dins...
 ... l'altre extrem dret també...
 ...i ara la part superior sobre sí mateixa...
 ... i ho farem les vegades que calgui fins arribar a tocar pràcticament el contingut. 
Aquesta és la millor forma de tancar un cornet de paper. 
Finalment, i amb unes tisores, talleu l'extrem amb punxa escapçant lleugerament la punta per facilitar la sortida del contingut.
Millor que pequeu de fer un tall petit que gros. Com més gros sigui el tall més gran serà la quantitat de producte que sortirà i més difícil serà controlar-la i definir la nostra escriptura.
 I ara fem una prova.
 Us animo a tots a practicar de tant en tant. És força divertit.
 Podeu decorar pastissos, postres o altres preparacions. Un cornet de paper sempre és útil.

 Fins a la propera!

🍲 Rep cada dimecres la recepta de la setmana al teu correu electrònic! Gratis! Fes clic aquí


Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!

envia el comentari