Catalunya Diari

Les millors receptes per anar de pícnic a la platja o a la muntanya

Prepara la carmanyola que et donem les idees més fresques per menjar a l'aire lliure

Ha arribat la nova normalitat, després de mesos de confinament, i amb ella l'estiu. No se'ns acudeix millor manera per fer passar els dies calorosos i solejats que anar de pícnic, sigui de mar o de muntanya. A Catalunya estem rodejats d'indrets únics i inigualables per visitar, descobrir i passar un dia diferent. I a més, si vols gaudir de l'aire lliure en tot moment, la millor opció és preparar unes carmanyoles per menjar a l'aire lliure i arrodonir l'experiència.

Des de Catalunya Cuina us portem les millors idees per anar de pícnic, ja que no tots els plats són recomanables, sobretot quan passen moltes hores d'ençà que els hem cuinat fins que els mengem i amb les altes temperatures d'aquestes èpoques de l'any.

Recomanacions per preparar un pícnic:

  • Les amanides són fresques i delicioses durant l'estiu, però per anar de pícnic el millor és substituir les fulles per llegums. Les fulles es panseixen amb la calor i les hores, en canvi les verdures que no siguin de fulla, juntament amb els llegums poden ser un bon aliat.
  • Intentarem fer-nos la vida fàcil i no cuinar plats molt elaborats, amb suquets que requereixin molts utensilis per menjar-los. La millor opció són plats fàcils, que es puguin menjar frens i per compartir.
  • Si podeu portar els aliments en una nevera per tal de conservar la seva temperatura i que aquesta no es vegi alterada, molt millor!
  • Important!: respectar el medi en qui ens trobem per tal de preservar la naturalesa. Ser molt conscient que si volem fer un pícnic, no hem de deixar residus i conservar l'espai tal com estava. També és recomanable portar gots, coberts i tovallons de casa per tal de no generar residus. Recordeu que no és més net qui més neteja, sinó qui menys embruta i menys residus genera.

Les 5 millors receptes per anar de pícnic a la platja o a la muntanya

Les 5 millors receptes per anar de pícnic a la platja o a la muntanya_1

Esqueixada de bacallà

Fresca i ideal pels dies calorosos, el bacallà al ser un producte dessalat aguanta molt bé per anar de pícnic, juntament amb el pebrot, la ceba i el tomàquet.

Les 5 millors receptes per anar de pícnic a la platja o a la muntanya_2

Coca de flors de carbassó amb rocafort

Una recepta ideal per menjar en família i compartir. Tan es pot menjar calenta com a temperatura ambient. 

Les 5 millors receptes per anar de pícnic a la platja o a la muntanya_3

Empanada de tonyina

Un clàssic que no falla per fer una sortida, es pot menjar fred o a temperatura ambient, és fàcil de transportar i aguanta molt bé. 

Les 5 millors receptes per anar de pícnic a la platja o a la muntanya_4

Pa amb tomàquet i embotit

És un altre clàssic de les sortides, entrepans i pa amb tomàquet, a dins t'hi pots posar el que més et vingui de gust embotits, tonyina, truita, etc. També pots prendre els ingredients per separat i preparar-ho al moment, serà molt més bo acabat de fer.

Les 5 millors receptes per anar de pícnic a la platja o a la muntanya_5

Postres: Fruita

L'àpat acaba amb una peça de fruita de temporada per consumir aliments de proximitat. La fruita es manté en bones condicions i és molt lleugera si estàs fora passant el dia. Podeu revisar el calendari de fruites de temporada per saber quina fruita triar.

🍲 Rep cada dimecres la recepta de la setmana al teu correu electrònic! Gratis! Fes clic aquí


Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!

envia el comentari