Catalunya Diari

Aliments essencials per la primavera

Arriba el bon temps i les temperatures són més agradables, tenim més hores de llum i el nostre organisme necessita aliments més refrescants

Durant la primavera hem de preparar l'organisme per l'estiu, la calor i els aliments més frescos, però també hem d'acomiadar-nos del fred i deixar enrere els àpats calents i més elaborats de digestió més llarga. Per tant, és una temporada de transició i els aliments d'aquesta temporada, vénen carregats de fibres i vitamines per donar-nos energia i depurar el nostre cos.

  

Les fruites i les verdures són els aliats perfectes per aquesta època de l'any. Gràcies al seu elevat contingut en aigua, fibra i altres nutrients, que ens ajuden a calmar la nostra gana i fan que les nostres digestions no siguin tan pesades. El peix, el marisc, els ous i la carn tampoc poden faltar per aportar-nos les proteïnes i grasses saludables que el nostre cos necessita.

De manera que, avui des de Catalunya Cuina, us portem uns aliments que podreu trobar fàcilment al mercat o al supermercat quan aneu a comprar, i de ben segur, que els estàveu esperant!

7 Aliments que arriben amb la primavera

maduixes amb vi i sucre

MADUIXES

Una de les fruites més esperades de la primavera. El seu gust, la seva textura i la seva frescor fan que vingui de gust a totes hores i que es pugui combinar amb diferents ingredients. La temporada de la maduixa va del febrer a finals de maig. És una fruita amb moltes propietats antioxidants.

Recepta: Maduixes amb vi i sucre (clica la foto per veure el pas a pas)

Cireres

CIRERES

Les cireres són una fruita de primavera i d'estiu, també molt riques en antioxidants. Són tan gustoses que normalment se solen menjar soles, però també trobem receptes de pastisseria, sobretot coques i pastissos que porten cireres.

Recepta: Clafoutis de cirera (clica la foto per veure el pas a pas)

Espàrrecs a la llauna

ESPÀRRECS

L'espàrrec verd o silvestre és una hortalissa que té la seva màxima esplendor durant els mesos de maig i juny. El seu gust és molt intens i destaca es pot cuinar o bé sol a la brasa, planxa o acompanyat amb guisat o ous.

Recepta: Llengua de bou amb espàrrecs a la llauna (clica la foto per veure el pas a pas) 

Pèsols

PÈSOLS

Els pèsols provenen d'una planta, la pesolera de la família de les lleguminoses. Tot i ser un llegum, des d'un punt de vista nutricional també formen part del grup de les verdures, hi ha certa controvèrsia amb aquest tema i molta gent els consideren una verdura-lleguminosa. L'època dels pèsols compren els principals mesos de la primavera.

Recepta: Pèsols amb rossinyols (clica la foto per veure el pas a pas) 

Seitons

SEITONS

El seitó -peix fresc- o anxova -quan el conservem en sal- és un peix blau i petit, ric en àcid gras omega 3. Ideal per consumir-lo com aperitiu, fregit o bé per acompanyar amanides o coques. Els millors mesos pel seu consum van de l'abril al juny.

Recepta: Seitons amb vinagre (clica la foto per veure el pas a pas) 

Llamàntol

LLAMÀNTOL

Tot i les seves potes punxents, és un crustaci de carn molt gustosa. Se'n pot trobar durant tot l'any a les peixateries però la temporada més àmplia va del maig a l'agost. La millor manera de degustar-lo és a la brasa, planxa, fregit o bé amb arròs.

Recepta: Arròs caldós amb llamàntol (clica la foto per veure el pas a pas) 

 

7 Aliments que arriben amb la primavera_7

Xai de llet

La carn no es regeix tant per temporades com la verdura, la fruita o el peix. Però a la primavera el xai de llet és una carn menys greixosa, més jove i més delicada ideal per aquesta època de l'any que el nostre cos comença a demanar àpats menys pesats i més fàcils de digerir.

Recepta: Xai de llet rostit a la catalana (clica la foto per veure el pas a pas) 

 

🍲 Rep cada dimecres la recepta de la setmana al teu correu electrònic! Gratis! Fes clic aquí


Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!

envia el comentari