Catalunya Diari

Aquesta Diada menja't la senyera més dolça

Les 3 versions del Pastís de la Diada per Catalunya Cuina

Pastís de la Diada
Pastís de la Diada | Albert Vilas

Com bé tots ja sabem, l'onze de setembre és la Diada de Catalunya. Un dia en què es commemora la redempció de Barcelona, l'11 de setembre de 1714, després del setge que va patir durant 14 mesos fins que fou sotmesa per l'exèrcit de Felip V de Castella, a la fi de la guerra de Successió.

El 8 de setembre de 1977 el Gremi de Pastisseria de Barcelona va presentar la nova especialitat anomenada "El Pastís de la Diada", amb la finalitat d'honorar la Festa Nacional de Catalunya que se celebra l'11 de Setembre. L'autor i creador del Pastís de la Diada va ser el Mestre Pastisser de Badalona Miquel Comas i Figueras.

  

Des de Catalunya Cuina volem animar-vos perquè elaboreu les vostres postres, en un dia tan assenyalat per la història del nostre territori. A continuació, et mostrem les receptes de les 3 versions que tenim d'aquest pastís, com veieu, n'hi ha per a tots els gustos: pels senzills, pels xocolaters, pels clàssics i pels que s'atreveixen a fer una recepta més elaborada.

Receptes de les tres versions del Pastís de la Diada

Receptes de les tres versions del Pastís de la Diada_1

La versió clàssica

Pastís de la Diada original


Aquest és el pastís que el 8 de setembre de 1977 el Gremi de Pastisseria de Barcelona va presentar com "El Pastís de la Diada", amb la finalitat d'honorar la Festa Nacional de Catalunya que se celebra l'11 de Setembre. L'autor i creador del Pastís de la Diada va ser el Mestre Pastisser de Badalona Miquel Comas i Figueras.

Receptes de les tres versions del Pastís de la Diada_2

La versió pels més xocolaters

Pastís de la Diada de Catalunya de nata i trufa


Aquesta variant del pastís original de la Diada de Catalunya, és més similar al clàssic "Massini" amb un farciment de nata muntada i trufa clara.

Receptes de les tres versions del Pastís de la Diada_3

La versió pels senzills

Pastís de la Diada de Catalunya de full i crema cremada


Una versió feta amb pasta de full i crema pastissera, ràpida de fer, senzilla i barata.

Els ingredients que necessitareu per a fer les bases

L'elaboració d'aquests pastissos és molt senzilla si tenim, prèviament, fetes les bases. És per aquest motiu, que també us volem ensenyar com podeu preparar-les.

Depenent del pastís que us faci més il·lusió tastar o fer, necessitareu preparar alguns d'aquests ingredientsi elaborar-los un o dos dies abans. Així, el dia de la Diada només haureu de muntar-lo. ( Trobareu els ingredients complets a dins de la recepta de cada pastís, aquesta és una llista especial per les bases que s'han d'elaborar de manera casolana.)

Els ingredients que necessitareu per a fer les bases_4

Ametlla crocant

la necessitareu per preparar: 

· El pastís de la Diada original

🍲 Rep cada dimecres la recepta de la setmana al teu correu electrònic! Gratis! Fes clic aquí


Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!

envia el comentari