Catalunya Diari

Aprèn on servir cada tipus de cafè

Tots els detalls són importants, des dels grans de cafè fins a la cafetera que utilitzem o el recipient on ho servim. Però no sempre sabem quin és l'adequat, per això hem creat aquesta guia de gots i tasses per servir cafè.

El recipient on se serveix el menjar i la beguda influeix en la manera de percebre les seves qualitats. Els recipients estan creats amb una finalitat, així com els materials amb què estan fets, fins i tot pot canviar l'aroma o incrementar-lo. I una mala elecció pot engegar a rodar fins l'aliment o beguda més més gourmet.

Aprèn on servir cada tipus de cafè

Aprèn on servir cada tipus de cafè | Cedida
 

Tasses per a cafè

Tasses de vidre o vidre

D'una banda, les tasses de vidre o vidre petites estan pensades per als espressos, d'aquesta manera es pot apreciar des de fora la crema daurada. D'altra banda, les tasses de cafè altes són perfectes per lattes, perquè així es poden apreciar les diferents capes que el componen. Les més grans i amples són ideals per tes o infusions.

Tasses de porcellana

Les tasses petites de porcellana blanca amb nansa són perfectes per a un espresso o ristretto. Tenen una capacitat de 40-60 ml i solen anar acompanyades d'un plat. La forma de la tassa sol ser recta o més estreta per la part inferior i més oberta per la part superior. Les tasses de porcellana mitjanes o grans estan pensades per a begudes amb llet, com pot ser un caputxí, 1 macchiato, o latte.

Tassa tipus americana

Les tasses típiques estil americà s'han instal·lat en totes les cases des de fa uns quants anys. Se solen utilitzar principalment per als esmorzars, són cilíndriques i compten amb una bona capacitat, fins i tot més que una tassa comuna de porcellana. Aquestes tasses conserven bé la calor, per això també s'han posat de moda per beure en època de fred. El més comú és que s'utilitzin per a cafè americà, cafè amb llet o altres begudes, com llet amb xocolata, tes, o infusions.

Gots per a café

Got de vidre petit

El típic got de bar té un volum del voltant d'uns 80 ml. Sol tenir la base més estreta que la boca, i per dins sol ser corb. Tot i utilitzar molt per cafès sols i amb llet a Espanya, la realitat és que és un recipient ideal per servir cafè bombó o belmonte. De manera que es puguin veure les diferents capes que el componen.

Que no et sorprengui si et serveixen un cafè a un got de vidre, es fa perquè igual que succeeix amb les tasses de vidre, els gots permeten veure l'escuma cremosa i daurada típica d'aquest tipus de cafè.

Got de vidre alt

Els Diners americans ha imposat una nova moda pel que fa a beure cafè es tracta. Ara es porten molt els gots de vidre alts, aquells que tenen la boca més ampla que la base. Se solen utilitzar per cafès tipus latte, cafès amb sabors com ametlla o caramel, o te matcha. A més, són perfectes per a elaboracions en fred perquè admet gels i una bona quantitat de producte.

Gots metàl·lics

Els gots metàl·lics són l'últim en quant a tendències en decoració, però en realitat es tracta de pur caprici. ja que no són molt pràctics per beure cafè. El material s'escalfa completament i es fa complicat el moment de beure.

L'última decisió per comprar un got o una tassa serà una barreja entre el nostre gust personal, els nostres costums, i el tipus de cafè que ens agradi beure amb més freqüència.

🍲 Rep cada dimecres la recepta de la setmana al teu correu electrònic! Gratis! Fes clic aquí


Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!

envia el comentari