Catalunya Diari

La Festa de l'Oli Nou torna a Reus amb una vintena d'olis DOP Siurana

La cita serà els dies 15 i 16 de novembre a la plaça de la Llibertat amb tastos i activitats familiars

Presentació de la festa de l'Oli Nou a Reus
La regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, i en representació de la DOP Siurana, Montse Gelonch | Marta Torrens
 

Durant el pròxim divendres i dissabte, 15 i 16 de novembre, la ciutat de Reus s'omplirà d'oli amb la 23a edició de la Festa de l'Oli Nou. Una cita on es podran degustar els diferents olis de la nova collita d'enguany, tots amb el segell DOP Siurana. La fira està organitzada per l'Ajuntament de Reus a través de l'Agència Reus Promoció, el Consell Regulador de la DOP Siurana i la Unió Corporació Alimentària de Reus. 

Durant aquests dos dies, els visitants tindran l'oportunitat de tastar l'oli de 17 productors de la Denominació d'Origen Protegida Siurana i alhora, podran gaudir de nombroses activitats dirigides a tots els públics, sobretot, al públic familiar. També es premiaran als compradors, ja que, se'ls donarà unes butlletes 'rasca-rasca' amb premi assegurat. Per conèixer el programa sencer d'activitats i tots els productors que seran a la fira, poder entrar en aquest enllaç

Una fira plenament consolidada a la ciutat

Després de 23 anys, Reus segueix sent la seu de la primera Fira de Catalunya on es presenta de manera conjunta l'oli nou de la temporada, a més, també és el primer espai on tots els assistents poden tastar i comprar una vintena d'olis nous diferents de la DOP Siurana. Així doncs, després de més de dues dècades, la Festa de l'Oli Nou de Reus ja s'ha consolidat com a esdeveniment gastronòmic i «ens consta que cada vegada ve més gent de fora de les nostres terres», assegura Montse Gelonch, representant de la DOP Siurana. 

D'altra banda, la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha destacat que «cada any compta amb més implicació d'altres sectors i d'altres entitats de la ciutat» que organitzen diverses activitats al llarg de la setmana. Aquest any, el Col·legi d'Enginyers Agrònoms de la demarcació, les associacions comercials, el Mercat Central i el Mercat del Carrilet, el Gremi de Forners, els establiments hotelers, les biblioteques i alguns restaurants participaran en aquestes activitats. 

Oli de la DOP Siurana
Oli de la DOP Siurana que s'oferirà a la Festa de l'Oli Nou de Reus | Marta Torrens

Una setmana plena d'activitats al voltant de l'oli

Durant la setmana, les entitats comercials, els Mercats de Reus i el Gremi de Forners guarniran els seus establiments amb botelles i elements relacionats amb l'oli per tal de promocionar la fira. Paral·lelament, de l'11 al 17 de novembre als Mercats de Reus s'obsequiarà als clients amb butlletes pel sorteig de diferents premis d'oli Siurana. El dissabte 16 de novembre, a les 17.30 hores, a la Fira de l'Oli Nou, s'extrauran les butlletes guanyadores i, per obtenir el premi, serà necessari trobar-se a la plaça per poder calcular el 'Teu pes en oli', la persona guanyadora, s'endurà el seu pes en oli. 

També de  l'11 al 17 de novembre, en 14 restaurants de la ciutat oferiran als seus clients una degustació d'oli nou DOP Siurana al principi de l'àpat. Finalment, dissabte de 10.30 hores a 14.00 hores, es durà a terme una jornada tècnica titulada 'Tendències productives i de comerç. El futur de l'oli d'oliva'. Serà a la Cambra de Comerç i estarà adreçada als professionals i al públic en general. És una activitat gratuïta però s'ha de fer una inscripció prèvia en aquest enllaç o trucant al telèfon 977 343 289 o enviant un correu a [email protected]

Activitats per als més petits de la casa i descomptes als allotjaments

A més, aquest any s'ha volgut prestar una especial atenció al públic infantil i familiar, és per aquest motiu que s'han organitzat diverses activitats per tal d'atreure els visitants d'aquest sector a la Fira, divulgar la cultura de l'oli verge extra DOP Siurana i contribuir al seu consum. D'una banda, pels més petits de la casa es farà una representació de titelles i un berenar de pa amb oli i xocolata el divendres, 15 de novembre.

D'altra banda, tant el divendres com el dissabte, podran fer de 'Petits jardiners' i participar en els tallers sobre com degustar l'oli. La novetat d'aquesta edició és la participació de les Biblioteques Municipals amb 'L'hora del conte'. 

Finalment, destacar que, per cinquè any consecutiu, sis hotels de Reus ofereixen una oferta especial amb un 30% de descompte, una botella d'oli nou DOP Siurana, tiquets per l'esmorzar degustació i un tiquet cultural per entrar al Gaudí Centre Reus, al 'pavelló dels distingits' de l’Institut Pere Mata i als Museus de Reus. Els hotels participants són Brea's, NH Ciutat de Reus, Centre Reus, Gaudí, Reus Park i Ollé.

🍲 Rep cada dimecres la recepta de la setmana al teu correu electrònic! Gratis! Fes clic aquí


Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!

envia el comentari