Catalunya Diari

Galeres fregides

Recepta tradicional catalana

  

>Recepta tradicional número 574 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.

  

Sí, sí, com ho sentiu. Estem parlant d'una recepta tradicional catalana.

  

L'altre dia ho comentava amb la meva germana: ja no hi ha galeres com les d'abans.

  

De grosses vull dir. Al menys per la meva zona, el Baix Llobregat.

  

Potser a les terres de l'Ebre, on se celebren cada any les Jornades Gastronòmiques de la Galera, sigui possible trobar galeres ben grosses, maques, plenes, amb corall. Aquelles galeres que podies pelar sense problemes.

  

En qualsevol cas, no ens podem queixar. Les peixateries acostumen a tenir galeres fresques, més o menys grosses, i a preus realment baixos. Per aquí es considera un peça de sopa i som pocs els que gaudim de xuclar una bona galera fregida o feta a la planxa.

  

Jo us convido a tastar-ho, a risc de fer créixer la demanada i, per tant, el seu preu. Però és de les poques coses bones bones de veritat que m'estranya que siguin tan econòmiques.

  

Temps al temps, oi?

  

De moment, anem-ne gaudint.

  

  

INGREDIENTS

  

500 g de galeres fresques

  

oli d'oliva

  

sal

  

  

Quan l'oli sigui calent, les anirem fregint poc a poc. Compte! perill de cremades! ja sabeu què passa quan l'oli roent entra en contacte amb aigua.
 Feu-les per totes dues bandes.
 I no massa estona, o quedaran eixutes.
 Serviu-les ben calentes a taula.
 I a xuclar!
Bon profit!

  

I PER BEURE...

  

Torelló Brut Nature Gran Reserva 225 Celler: Torelló. DO Cava

  

Varietats: Macabeu, xarel·lo i parellada

  

Preu aproximat 24?

  

Sabor suculent, què carai! per llepar-se els dits una vegada i una altra. I que podem fer per acompanyar-les?. Us suggerim un cava amb sabor suculent també. El cava és gastronòmic i nosaltres pensem que lliga molt bé amb molts menjars però amb el marisc és sublim!. Parlem d?un tipus de cava com el Torelló 225 Brut Nature Gran Reserva. El vi base s?ha passat per bota de 225 l uns mesos (per això es diu així), el cupatge és el tradicional català :macabeu, xarel·lo i parellada. Al nas trobareu els aromes clàssics d'aquestes varietats, pomes i peres però aquesta vegada com si haguessin passat pel forn. Ja a la boca, sortiran cremes i pastisseria degut al pas per fusta. Un final molt elegant i sec que us netejarà la boca deixant-la absolutament fresca. Apa! cap a embrutar-se els dits una altra vegada!

Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

🍲 Rep cada dimecres la recepta de la setmana al teu correu electrònic! Gratis! Fes clic aquí


Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!

envia el comentari