Catalunya Diari

Sucre bany pastisser (Almívar)

Recepta d'un element bàsic de la pastisseria

Aquest sucre líquid s'utilitza en pastisseria per a banyar el pa de pessic de tots els pastissos. És un almívar que s'obté seguint les indicacions de l'article: Els sucres a la pastisseria.

Sucre bany pastisser (Almívar)

Necessitareu fer ús d'un termòmetre de cuina de precisió, però amb aquesta quantitat si voleu ho podeu fer a ull. Quan arrenqui el bull deixeu-ho uns tres minuts i apagueu el foc. Us recomano fer-ho un dia abans d'utilitzar-ho.

INGREDIENTS:

375 g de sucre

250 ml d'aigua

ELABORACIÓ:

ELABORACIÓ:_1
1.

Peseu i aboqueu el sucre en un cassó.

ELABORACIÓ:_2
2.

Peseu i hi afegiu l'aigua.

ELABORACIÓ:_3
3.

Barregeu-ho bé i porteu-ho a ebullició.

ELABORACIÓ:_4
4.

Procureu que la punta del termòmetre no toqui el fons de la cassola, que sempre està més calent. Només volem mesurar la temperatura del seu contingut.

ELABORACIÓ:_5
5.

Remeneu el sucre dins l'aigua i escalfeu el conjunt fins arribar als 101ºC. En realitat són uns 27º Baumé, mesura en un pesaxarops, dubto que en tingueu  a casa (jo tampoc en tinc). Deixeu refredar a temperatura ambient i un cop fred guardeu-lo a la nevera.

ELABORACIÓ:_6
6.

Ara, agafeu l'almívar que ja tenim preparat i afegiu-li un 20-30% de brandi. A això li diem "Sucre bany" i serveix per banyar els pastissos. Si han de menjar els nens, es pot banyar la meitat amb almívar sol i l'altre meitat del pastís amb sucre bany (per als adults). També es pot banyar el pastís directament amb llet. El lleuger sabor a brandi és molt important en un pastis, però el sucre bany serveix sobretot per a garantir que el pa de pessic estigui sucós i no pas sec.

ELABORACIÓ:_7
7.

Com veureu, l'alcohol es queda a dalt i el sucre a baix, ja que tenen densitats diferents.

ELABORACIÓ:_8
8.

Els hem de barrejar bé abans de pintar.

ELABORACIÓ:_9
9.

I ja podem mullar el nostre pa de pessic. Bon profit!

🍲 Rep cada dimecres la recepta de la setmana al teu correu electrònic! Gratis! Fes clic aquí


Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!

envia el comentari