Catalunya Diari

Els millors sucs per perdre pes

Descobreix quina eficàcia i contraindicacions tenen si vols desfer-te dels quilos de més, així com diverses receptes per preparar-ne

Los zumos es una opción muy práctica para incluir más cantidades de fruta a nuestra dieta.
Els sucs són una bona manera de prendre més fruita | Cedida
 

Durant els darrers anys, cada cop hi ha més tendència a destacar les virtuts i els beneficis dels sucs quan es tracta de perdre pes, una tendència que s'ha fet popular amb la denominació de 'juicing'. Tot i que els sucs són una bona manera de prendre una gran quantitat de nutrients, els efectes que tenen per als qui en prenen resulten controvertits.

 

Ara bé, és indiscutible que els sucs casolans tenen molts beneficis. Tot seguit, ens farem ressò de l'eficiència i les contraindicacions que pot comportar la ingesta de sucs amb l'objectiu de perdre pes, i oferirem 5 receptes que t'ajudaran a preparar uns sucs casolans ben bons i originals.

 

Els sucs són un aliat a l'hora de perdre quilos?

Tant el fet de prendre sucs per tal de perdre quilos —una pràctica que també rep la denominació de 'juicing'— com el de consumir-ne per tal de fer baixar el nivell de toxines de l'organisme —sucs 'detox'— han esdevingut pràctiques recurrents a la societat moderna. 

 

El fet que es puguin preparar i aconseguir de manera ben fàcil fa que molta gent es decideixi a reemplaçar les peces de fruita que haurien de prendre per aquestes begudes nutritives. Això no obstant, no hi ha cap evidència a nivell científic que demostri que aquesta mena de dietes són eficients per perdre pes.

 

El 'juicing' o les dietes basades en la ingesta de sucs persegueixen l'objectiu de perdre quilos per mitjà del fet de no prendre aliments sòlids alhora que es pren un volum de suc important per poder-ne aprofitar les propietats i els nutrients.

 

Així doncs, com que prenem tan poques calories podem perdre pes, tot i que els perjudicis i desavantatges que comporten aquestes dietes són més elevats que els beneficis que tenen.

 

Tot i que prendre sucs és molt pràctic perquè no tenen llavors, pell ni polpa i gaudeixen d'una gran quantitat d'antioxidants i nutrients, no tenen tota la fibra beneficiosa que cal i, algunes vegades, posseeixen nivells de sucre excessius, especialment en el cas dels sucs que no són casolans.

 

Aquest fet, però, no vol dir que els sucs no vagin bé per a la salut: els que estan fets de manera natural a partir de verdures o fruites fresques i sense afegir-hi sucres poden constituir una bona opció per tal de complementar una dieta en equilibri. 

 

Riscos associats amb el 'juicing'

Fer una dieta que estigui basada en els sucs normalment és segur si es fa al llarg d'un període de temps curt, de pocs dies. A llarg termini, però, aquestes dietes podrien comportar alguns perills per a la salut.

 

Primer de tot, cal remarcar que, si hi ha un dèficit important de calories, el nostre metabolisme pot patir un efecte destructiu important. Aquesta mena de règims estan caracteritzats per la pèrdua ràpida de pes al començament i per un consum limitat de proteïnes, cosa que pot portar al fet que es produeixi una disminució de la massa muscular no desitjada, una mena d'efecte rebot per al pes del nostre cos.

 

Igualment, el consum de suc en excés per tal de reemplaçar tota la verdura i la fruita pot fer que disminueixi de manera considerable l'aportació de fibra per al nostre cos, i això pot produir problemes a nivell digestiu i pot incrementar els riscos de patir malalties com ara l'obesitat, la diabetis o els problemes cardíacs.

 

A banda d'això, a causa de la baixa quantitat que es rep de proteïnes i de nutrients rellevants per al cos quan es fa un règim d'aquesta mena, les dietes a base de sucs s'han arribat a vincular amb conseqüències negatives per al nostre sistema immunitari i amb un increment del perill d'inflamació.

,
Els sucs naturals són molt bons i sans, però consumir-ne en excés pot tenir riscos | Cedida
 

5 receptes de sucs casolans bons per a la salut

Tot i els perills vinculats amb els règims alimentaris fonamentats en els sucs, el fet d'integrar sucs de verdures i de fruites casolans a la dieta quotidiana pot tenir diversos beneficis interessants. 

 

Quan es tracta de preparar un suc a casa, la multitud de possibilitats que existeixen poden fer que tastem productes alimentaris sans i diferents i, en el cas dels nens, pot ser un bon incentiu per tal que tastin i consumeixin verdures i fruites.

 

Seguidament, et presentem 5 receptes diferents que t'ajudaran a preparar sucs casolans deliciosos i originals sense que duguin sucre afegit.

 

1. Suc de cogombre

El suc de cogombre pot resultar una alternativa ben fresca, i per tal d'elaborar-lo només ens caldrà disposar dels ingredients següents:

 

 • El suc de mitja llimona

 • 1 cogombre que sigui gran

 

Per tal de preparar aquest suc tan verd, caldrà treure-li la pell al cogombre, tallar-lo a daus i afegir els seus trossos a l'interior d'una liquadora o d'algun aparell semblant. Aleshores, haurem de triturar-ho tot fins que arribem a assolir la textura que ens cal, i tot seguit ens caldrà abocar el suc a l'interior d'un got que, preferentment, tindrem a punt ben fred. Finalment, li aboquem el suc de la mitja llimona i ho remenem tot fins que quedi ben barrejat.

 

2. Suc tropical de taronja i pastanaga 

El suc de pastanaga ja és prou dolç sense que li haguem d'afegir sucres o edulcorants i la seva combinació amb l'acidesa de la pinya i de la poma fan que el suc resultant sigui deliciós i perfecte en qualsevol època de l'any. Per preparar-lo haurem de disposar de:

 

 • 2 pastanagues de mida gran

 • 1 poma que sigui gran

 • 2 peces de gingebre fresc

 • Els trossos de pinya que ens vingui de gust afegir-hi

 

Primer de tot, netegem la fruita i la tallem sense que calgui treure-li la pell. A continuació, afegim tots els ingredients a l'interior del got batedor i ho barregem bé fins que tot estigui ben combinat i liquat. Finalment, ho servim en un got ben fred que podem decorar amb l'ajuda d'un tros de pinya petit.

 

 

3. Suc verd perfecte també per als més petits

En cas que desitgem que els nens tinguin interès per les verdures i les fruites que, de manera general, gaudeixen de poca popularitat —com ara la col verda o els espinacs—, els sucs verds ens poden ajudar a introduir-los aquests productes al seu dia a dia. Per confeccionar aquest suc verd tan deliciós, hauràs de preparar aquests ingredients:

 

 • 1 poma verda

 • 1 llimona pelada

 • 2 taronges pelades

 • 1 fulla de col verda

 • 1 tassa d'espinacs 'baby'

 

De la mateixa manera que hem fet amb els sucs descrits fins ara, caldrà començar rentant i tallant els diferents ingredients, que després s'hauran de barrejar amb el batedor o la liquadora fins que arribem a obtenir la textura que ens interessi.

 

4. Suc de síndria

Una de les fruites que tenen més contingut de minerals, vitamines i aigua és la síndria que, a més, és molt dolça i gustosa. Els ingredients necessaris per a la seva elaboració són:

 

 • 2 fulles de menta

 • 1 tassa de síndria gran

 • 1 pessic de sal

 

Afegim els trossos o daus de síndria a l'interior de la liquadora i ho barregem tot fins que es transformi en suc. A continuació, ho afegim en un got, li posem la menta i la sal i ho barregem tot a consciència.

 

5. Suc de nabius i de remolatxa 

Per últim, volem destacar que un suc que resulta molt popular gràcies al seu gust boníssim i al seu color peculiar és el de nabius i remolatxa. El pots preparar amb:

 

 • 3-4 nabius

 • 1 remolatxa neta i pelada

 • Mig cogombre

 • Mig tomàquet

 • 1 grapat de fulles de coriandre

 • 1 xic de pebre de caiena

 • 1 xic de sal

 

Començarem tallant el tomàquet, la remolatxa i el cogombre a daus petits i, a continuació, ho aboquem a la liquadora i ho barregem tot com cal. Un cop ho liqüem n'obtindrem un suc al qual haurem d'afegir la sal, els nabius i el pebre. A continuació, ho batem tot de nou i, per acabar, li afegim les fulles picades de coriandre.

 

🍲 Rep cada dimecres la recepta de la setmana al teu correu electrònic! Gratis! Fes clic aquí


Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!

envia el comentari