Catalunya Diari

Moniato al forn

Per Tots Sants

Com us he comentat amb l'entrada de les castanyes, aquesta entrada, més que una recepta, és un elogi a una de les elaboracions més tradicionals dels nostres país. El moniato al forn s'ha menjat tota la vida, juntament amb les castanyes torrades....i els panellets....i el moscatell o vi dolç...a que si?

Moniato al forn

Doncs aquí us deixo quatre instruccions bàsiques per fer-los al forn. Tot i així, hi ha gent que els fa sense paper d'alumini....però jo penso que es couen més ràpid i es una bona forma de conservar-los a posteriori. Visca la Castanyada!!!

INGREDIENTS:

3 moniatos grans

paper d'alumini

ELABORACIÓ:

ELABORACIÓ:_1
1.

Jo tinc la mania de rentar-los una mica prèviament, per allò de les restes de terra o d'altres elements químics que puguin contenir. Sóc maniàtic, ho sé.

ELABORACIÓ:_2
2.

Ara els emboliquem, un a un, amb paper d'alumini.

ELABORACIÓ:_3
3.

Els col.loquem en una safata pel forn.

ELABORACIÓ:_4
4.

I els enfornem a uns 220º graus....durant, aproximadament, 100-120 minuts. De tant en tant els intenteu aixafar amb una forquilla per comprovar si ja són cuits o no.

ELABORACIÓ:_5
5.

Passat aquest temps...ja tindrem els moniatos apunt. Si no s'han de consumir, es millor mantenir-los tancat.

ELABORACIÓ:_6
6.

Estan perfectes....es desfan gairebé.

ELABORACIÓ:_7
7.

Ara només els haureu de combinar amb unes castanyes gallegues.

ELABORACIÓ:_8
8.

Us recomano la visita de la recepta "Castanyes torrades".

ELABORACIÓ:_9
9.

I poca cosa més, que gaudir dels moniatos, de les castanyes i dels panellets en una data tal assenyalada en la nostra agenda cultural. Bon Profit !!!!

🍲 Rep cada dimecres la recepta de la setmana al teu correu electrònic! Gratis! Fes clic aquí


Si has fet la recepta, deixa el teu comentari!
Esther
M’agradaria participar en els sorteijos de vostes i tambié rebre les receptes de cuina, tan ben elaborases, moltissimes gracies
Esther
M’agradaria participar en els sorteijos de vostes i tambié rebre les receptes de cuina, tan ben elaborases, moltissimes gracies

envia el comentari